Kombo

Igår var jag med Sara hela eftermiddagen och kvällen. Och självklart lilla molly:) Jag gillar molly! 
 Fisen fråga igår om hon fick flytta in till mig pga vissa saker. Men jag ville inte bestämma mig just då. Men idag bestämde jag mig, att hon fick flytta in hos mig, tillfälligt då. Tills hon hittar en egen lägenhet. Tyvärr sa jag nej till älsklingskatten, jag vill inte att hon förstör mina möbler. :( Älskar verkligen den kissen men vill inte ha trasiga saker. Skinnstolarna t.ex. Känns lite jobbigt, men så blev det. 
   Ska åka hem med 17.18 tåget och Fisen flyttar in ikväll redan :) Stackarn, hon kommer få sova i bäddsoffan som gnisslar och har sig, inga rullgardiner eller vanliga gardiner finns i det lilla sovrummet. Kanske har hon nått tygstycke hemma att hänga över så slipper hon få solen rätt i ögonen i morgonbitti.

Converse<3

Var på stan med mor idag. Köpte nya röda converse. Ville först ha vita, men mamma fick mig att tveka och så tog jag röda. Får köpa vita nästa lön ;) Lämnat nyckeln till Louise och bestämde oss för att jag ska bjuda henne på pannbiffar, potatis, brunsås och lingonsylt någon dag.
Var hemma i köping typ 14.45. Då lämna mor av mig och maja. Vi spelade canasta och jag vann storslaget;) Spelade sen dam, där jag förlora.. som jag alltid gör mot henne...

Nu sitter jag hemma och väntar på att E.Wilhelmsson ska höra av sig om vi ska umgås innan hon börjar jobba 23.30. Och jag ska få mat;) Det bästa av allt, är det bara är lördag och jag är lycklig över det:D


Glad påsk!

Igår var det långfredag och mamma och jag drog och matade katterna. Sen cykla vi till stan, men typ allt var ju stängt, så vi tog en varsin glass och cyklade hem istället. Åt lite mat, sen vidare till Marieberg. Där köpte vi en grön balkong(gräs)matta. Vi förstår inte hur måtten inte kan stämma. Vi räknade ut att vi skulle få skära bort en bit för att det skulle bli för stort, men det blev för litet. Så nånstans i vårt mattetänk blev det visst fel:P Men det är finare nu är förrut iaf, även om den är för liten:p

Köpte bord och stolar till balkongen. Vi gick även in på IKEA och tittare runt. Kom ut med massa saker som gjorde mitt vardagsrum finare. Fattigare men lyckligare ;)

Snart ska mor och jag ta våra cyklar till stan, hon vill in på en speciell skoaffär. Mata katterna därefter och lämna nyckeln till Louise efter det:) Jag följer med mamma till köping idag och åker hem på måndag. Jag älskar långledigt! :D


Före

Efter, inte perfekt med tanke på matten, men mycket bättre!

Nya tavlor och nytt rött i soffan:)


Skärtorsdag

Extremt lung dag på jobbet. Tiden har gått så sakta. Tre barn och tre pedagoger. Nått som jag längtar efter på kristina är hur generösa de är med tiden. Halv 4 var det två barn kvar och tre personal. Jag fick gå men då var jag tvungen att ta ut min komptid på 45 min. Och jag ville inte det, utan spara den och gå tidigare på fredag nästa vecka istället om jag kan. Så där satt jag och väntade ut tiden. Bestämde mig för att gå en kvart tidigare, så kvart över 4 skulle jag gå. Kl fyra gick det sista barnet hem. Då fråga jag "jaha vad ska jag göra nu då?" till svar fick jag "du kan gå in och städa lite" Alltså, inte nån negativ ton, men hallå. Det var 10 min kvar och jag skulle plocka upp saker.

Mamma är på väg hit! :D Hon har köpt med sig två kebabpizzor från Intermezzo, godaste kebaben och såser! Vi ska ha massa mys. Funderar på om vi ska göra glassfyllda citroner till efterrätt. Men ändå känner jag att det är nog bättre att vi gör det imorgon. Vi kommer nog somna kl tio :p
   Imorgon ska vi grilla om det är fint väder. Så vi ska köpa en engånsgrill och grilla fläskfilé och göra en sallad och vitlöksbröd :) Men det är ju på kvällen det. På dagen ska vi mata katterna, sen åka till stan och kolla runt ^^

Vårpirr

Det pirrar i min mage. Jag har en annorlunda energi i kroppen. Alltså, skön energi, pigg och glad! :)
  Eftersom jag fick så dåligt samvete att jag somnade istället för att gå ut och gå igår, så gick jag upp en halvtimme tidigare imorse och promenerade till och från jobbet idag. Tog ca 50 min. Vissa kan säkert gå på kortare tid, men i Jossantakt (försökte gå fort) tog det ca 50 min ;) 
  
Dagen har vart verkligen jätte skön! 5 barn på min avdelning och två pedagoger. Vi tog oss en liten utflykt med vagnarna. Bort till Slussen och tittade och lyssnade på vattnet. Mysigt:) Sen så läste jag bok för en tjej som är där ibland bara, hon satt i mitt knä så säger hon "jag vill ha dig jossan" haha så sött, menar nog att hon tycker om mig och vill nog umgås mer med mig. Då blir man glad i magen :) Istället för det jag fick höra i fredags av ett barn som var sur och arg:
-Du är dum. Du är elak. Jag gillar inte dig! Ditt namn är fult, Jossan, Josefine! 
Inte fullt så kul att höra, men man ska ju inte ta åt sig. Tur då att jag har barn som faktiskt tycker om mig och jag fick massor med kramar från två barn :) Gulligull. Jag äääälskar kramar :K

Mamma tycker nog att jag är knäpp när jag vill ligga på pappas sida av sängen när vi vilar mitt på dagen, bara för att det är ju så mysigt.


Jag har sett vitsippor idag :)


Tanken var ju god

Imorse tänkte jag att jag hade så mycket energi och att jag skulle gå ut och gå plus försöka jogga lite när jag kom hem. Men sen när jag väl kom hem så tänkte jag att, det gör inget om jag somnar i soffan till typ sju för att sedan gå ut och gå. Fast jag somna till 20.20 så, tanken var ju god iaf!

Var i köping i helgen. Johanna och måns hade inflyttningsfest, så var där! De serverade ostbågar, vilket inte var så bra :p jag, sara, louise och linda hade händerna i den skålen tills det var slut i skålen. 
   Mamma och jag tog en promenad på söndagen och jag sa det att jag hade ju gärnat velat vara i köping hela långhelgen istället för här. Men då kom mamma med förslaget att jag kunde följa med hem på lördagen när mamma åker hem. Och det ville jag med! Eftersom jag lovat att vara kattvakt, så frågade jag fisen om hon ville vara kattvakt utbyte mot mat någon dag och jättetack för att hon tog emot mitt erbjudande:)

Och så har jag paxat att vara gudmor åt Saras och Johans lilla molly som kom idag! :) (hund vill jag bara tillägga). Hade det vart en bebis så hade jag inte paxat, då vill jag nog ha en förfrågan ;)

Påskmat

Jobbat, handlat och duschat. Ville duscha på en gång när jag kom hem. Hade velat tvätta mina kläder också, eftersom det hände en sak som kan medföra magsjuka idag på jobbet och jag satt bredvid och "tog hand om det". Fick typ inte nått på mig, men ytterst lite. Så hade velat tvätta, men fanns ingen tvättid tyvärr.
   Vad ska jag ha på mig i helgen..? Det är en jobbig fråga.

Jag är trött. Seg. Idag hade vi påsklunch på jobbet och vi fick påskmust. Gott gott gott. Smakar förträffligt!

Imorgon blir det Shan da man med Soffi och Alex :)


Hemmatråk

Stannade hemma idag från jobbet. Lite magknip och för att det måste ju gå 48 timmar innan man får komma tillbaka. Och det gjorde det idag vid 12taget. Så imorgon ska jag till jobbet igen. Det har verkligen vart jätte fint väder ute! Stod på balkongen och njöt.
   Har som sagt inte gjort så mycket idag. Diskat upp skiten som jag egentligen skulle gjort i fredags, men som jag sen bestämde mig för att göra på lördagen och då gick det verkligen inte! Så idag fick jag göra det. Var ut med soporna.
   Har bokat biljetter till Shan Atci på torsdag till mig, soffi och Palex. Palex förslag om att gå på det men hon får biljetten som födelsedagspresent av mig och Proppan. (soffipropp = proppan, har jag nu kommit på). Det blir säkert askul. hoppas jag verkligen!

Vill röra lite på mig, så jag gå och hämtar ut biljetterna nu på en gång, bokade de för ca 20 min sen. ;)


Bläjs

Bläjs är min nya blandning av bajs och blä. Jag ville inte ha nån sån här helg! Jag har sovit sjukt mycket. Igår eftermiddag/kväll hade jag ont i kroppen, troligvis för att den var helt utmattad.
  Idag har jag ont i magen, vet inte om det är för magsjuka eller mensvärk. En blandning säkert. Mår dock illa... 
  Å imorgon? Vet inte hur det blir. Vill ju inte gå tillbaka förtidigt liksom. Får känna på saken.

Synd om mig

Halv 6 imorse vakna jag och kände mig illamående. Gick upp och kräktes samt spruta det från det andra hållet. Vad kan detta då vara? Jag gissar på magsjuka. Fast är ändå lite fundersam eftersom det avtog (tack och lov) elva, tolv idag. Idag har jag ätit/druckit två glas egenpressad apelsinjuice. Verkligen gott! Så har jag druckit vatten.
   Vågar liksom inte äta så mycket. Fisen undra om jag ville följa med ut och dansa ikväll, men så blir det inte.

Alltså, ååh, jag som hade tänkt igår när jag gick och la mig att jag skulle sova så länge jag kunde, sen gå och hämta min cykel hos soffi och därefter gå på stan lite. Jag tyckte att det vore en toppenlördag, men näää...


Fredag äntligen! Längtat hela veckan. Inga...

bild0238 (MMS)

Fredag äntligen! Längtat hela veckan. Inga planer för helgen. Har lånat en bok, karin alvtegen -skam. Umgicks med soffi en stund. Förlora som vanligt i tp. Kvällsmat blev nachotallrik. Riktigt gott! :)


Jag älskar er

Igår när jag kom hem låg detta kort på golvet i hallen. Ett kort från min familj där det stod
" Puss och kram från oss som älskar dig. Mor, far o bror".
:) Gulliga familjen <3


Typ mycket..?

Först vill jag bara tala om, som folk märker tror jag (?) att jag är dålig på att blogga. Jag orkar liksom inte! Är inte speciellt sugen på att sitta vid datorn alls känns det som :S

Nått som jag tycker var bra av mig idag på jobbet, var att jag blev arg på ett barn (okej det är inte bra, men jag kommer till saken) och sa ifrån. Kanske är bagateller tycker vissa, men den var helt sandig om händer och med flit torkade av det på min jacka. Klart jag blir arg? Sen är det klart att den tittar bort när jag ska förklara varför jag blev arg. Hela tiden tittade den bort så det tog längre tid än det skulle ta. Jag stannade kvar fast jag slutat bara för att reda ut saken och förklara varför det inte var okej. För jag vet att den hade blivit arg om nån gjorde så på den. Men det jag skulle komma fram till var att jag tyckte att det var bra att jag inte bara gick hem när klockan slog halv fem och vara osams med barnet. Jag frågade om jag fick ge barnet ett kram innan jag skulle gå, men det gick den inte med på. Troligvis för att den inte är sån kramig typ, lite svårt att kramas även om vi inte är osams. Men en High five gick bra. Så då kändes det fint att gå hem sen. 
  
Åkte till Kristina skolans förskola och hämtade new bodygrejer jag beställt av en kollegas dotter. Blev trosor, en sportbh och strumpor med värme... hmm, nått i strumporna som gör att de håller värmen bättre. Tänkte att det vore bra till vintern ;)

Förresten så har jag sagt upp mig från pelmatic och den 4 maj börjar på kristinaskolans förskola på ett mammavik på mer än 1 år :) Grattis till mig.

Så vill jag tala om att jag blir fruktansvärt irriterad på folk som cyklar ibland! Dels så kan de inte göra tecken när de ska svänga. Hemma i Köping, sket jag i att göra tecken. Men här gör jag det. Konstigt fenomen, kanske för att det är mer cyklister och sådär, vet inte. Och så folk som kliver av cykeln, eller ställer sig ner på marken men beredd att cykla iväg, vid ett övergånsställ med trafikljus. Då det finns ett räcke att hålla sig i, där tryckknappen också sitter på. Alltså, jag menar att de kliver av cykeln vid just sånt där räcke så jag också måste ställe mig ner på marken! Det irriterar mig riktigt, för jag vill inte kliva av cykeln och vill hålla i räcket. Varför ställa sig precis där om man ändå inte ska hålla i räcket!! För många cykelövergångar känner av att det kommer en cykel och "trycker på knappen automatiskt" så man behöver ju inte ens trycka på knappen! Grr. Ilska.


Bra lördagskväll :)

Vakna kl 10 imorse. Eller nej, egentligen vakna jag halv 7. Sen hade jag svårt att somna om. Men lyckades iaf och sov till 10. Åt frukost och tittade på ett vänner avsnitt. Måste lämna tillbaka de till Soffi. Glömmer liksom bort det hela tiden. Är det lika skönt ute imorgon som idag då blir det baskemej en promenad till henne och lämna dem.
   Jag är en segstädare. Har liksom städat hela jäkla dagen. Fattar inte varför jag är så långsam! Började elva och blev klar halv 6. Rensa kylskåpet också. Drog ut spisen och dammsög där bakom. Här jag bor är det bra med att ha lite tur med tvättid. Gick ner kl 11 och tittade om det var någon av de tre tvättrummen som var lediga och det var inte uppbokat hela dagen nån utav dem.  Men jag tog den sämsta av de tre eftersom den hade den närmaste tiden obokad. (onödig info kanske). Syftet var att jag skulle tvätta min pappafilt, den har jag liksom inte tvättat sen.. Aldrig. Tyckte det var dags.
    Så har jag ätit mat och tittat på Big Brother, som drog ut lite på min städtid. Och jaa, helt enkelt, jag är en Segstädare!

På kvällen åkte jag hem till Sophias kompis Evelina, jo Soffi var också där ;) också Malin och Lena. Det blev tacos och mys med Ben & Jerrys. Jag och soffi dela på en burk cooike dough. Jag säger till henne när vi äter:
-Alltså det är inte så mycket kakbitar i den här
S tittar på mig och flinar
-Det är för att jag äter upp dem
   Alltså så verkligen letar hon efter alla kakbitar så jag inte alls fick många:S vänskap?

Efter matmys drog vi iväg på spontanfest. Alla helt nyktra. En klasskompis till dem hade festen, det var en blandning mellan hörande, hörselskadade och döva. Helt nytt för mig. Men kul. Förstod inte allt vad som sades, men det blev bättre och lättare ju längre tiden gick att förstå. Men men, :p De som vi pratade med var iaf trevliga/roliga. 

Nu gör jag ingenting. Vill fan ut och gå, det är skönt ute. Fast det känns ju lite smått galet att göra det eftersom klockan är kvar i ett.



Är det ingen som har samma humor som jag och tyckte att skumtuttsbilden var rolig!?


Nu är det dags för storstädning! Diskskumm...

bild0227 (MMS)

Nu är det dags för storstädning! Diskskummet ser ut som ett par stora silikonbröst! Hahaha


God morgon

God morgon på er! Klockan är nu 06.30 och jag sitter och väntar på att pelmatic ska ringa mig och placera ut mig någonstans. Jag trodde ju dock att jag skulle vara på kattungen, men nej. Så jag har kvar mina saker där, alltså inneskor, ytterkläder och en matlåda i kylskåpet! De kommer nog bli förvånade när jag inte dyker upp idag, men det är ju inte mitt fel. De har ju inte gjort någon bokning idag..

Jag har inte haft någon lust att blogga på länge nu. Satt vid datorn igår, men stängde av den efter typ 10 min. Orkade inte. Tittade på pinoccio istället :)

Idag är det äntligen fredag och imorgon har jag storstädning på schemat! Min lägenhet är kaos. Bläää på det. Men jag har ju faktiskt bara mig själv att skylla. Tyvärr...

RSS 2.0