Städdag2

Japp, idag städade jag iaf. Började städa i tisdags. Plockade och dammsög mitt sovrum och vardagsrummet, sen orkade jag inte mer. Så nu när jag kom hem satte jag igång och städa klart resten av lägenheten. Har även gjort en tacopaj som jag ska ta med till Ina. Vi ska ha fredagsmys med film och hon ska måla mina naglar. Det är hon duktig på! :D spännande!
   Jag har även inhandlat alkohol till imorgon, då Linda och Sara, ev Sandra, kommer hit och umgås med mig! :) Det blir alkohol, korvstroganoff och strumpis. Det blir nog asbra! ;D

Idag, för första gången fick jag något av kassörskan när jag gav henne mitt leg, (vi är på systemet nu alltså) utan att hon behövde fråga! :) hihi blev uppriktigt glad! :D 
   Utanför systemet var det en väldigt full man som stod och pratade med folk. När han började prata med mig. så orkade jag inte ritkigt, då väljer jag att låtsades vara döv. Tecknade "förlåt förstår inte vad du säger" och ryckte på axlarna. Då flaxar han lite och gör ett kors på bröstet och han säger sen "du har dina problem du", på tal alltså. Haha vilken kommentar ;)

Städdag

Tanken var att jag skulle ta en städdag. Så blev det ju faktiskt inte. Jag började diska. Sen när jag behövde byta vatten, så orkade jag liksom inte.. :( Ville bara ligga i soffan hela dagen och kolla på vänner. Så det har jag gjort. Dumt att tiden går så jäkla fort och det redan är kväll.. Jag vill ha mera helg! Säger som Louise brukar säga "snart är det fredag igen" och jag gillar att tänka så, för jag tycker veckan går ganska fort då:P 
  
Jag har iaf tvättat idag. Dock fick jag panik när jag stoppar in nyckeln i tvättstugelåset och vrider om (vred dock åt fel håll) så fastnar den där inne! Jag kan inte vrida om eller få ut nyckeln. Det var en kvinna där inne och hon kunde inte vrida om innifrån heller! Så jag fick ringa CSG (jourväktare) som fick komma och ta bort hela låset, men det viktigaste är ju att jag fick tillbaka min nyckel. Usch vilken panik. Men kvinnan behövde inte vänta på de människorna, hon lyckades vrida om tillslut iaf. Men ändå!

Vad gjorde vi?

Jag sa ju att jag skulle blogga om igårkväll vad vi gjorde för nått i fredags, men bloggen sega så jag orkade inte.
   Jag kunde inte skriva ut vad vi skulle göra för att det skulle bli en överraskning. I tre veckor har vi planerat detta och vi har pratat med Alexandras sambo att hålla henne hemma för vi ville komma till henne och överraska henne. Hon har flyttat till Mellerud, lååångt bort så i fredags efter jobbet, vid fyra, drog vi iväg. Vi stannade i karlstad och käkade. Vi hade massa gott med oss i bilen. Vid 8 så var vi framme. Tomas öppnade och vi smög oss in och ställde oss bakom henne där hon satt vid datorn. Hon blev riktigt förvånad! :)

Vi spelade spel och åt chips. Jag, dåligt som jag är, var så himla trött, jag la mig på mattan med min kudde och somna där. Jag ville inte lägga mig i sängen för jag ville ju vara med. Efter ett tag så gick vi och la oss.
  Alex väckte oss vid 9 igår morse. Vi låg i sängen och pratade och hade det mysigt innan vi gick ner och åt frukost.

När vi skulle åka hem så säger Anna att jag har nått i rumpan på mina byxor, tittar och ser nått gult. Sen utbrister jag "åh det är tarm på mina byxor!" Det är en mening jag aldrig trodde jag skulle säga. Då är det mustarm, jag satte mig på mattan på morgonen och skulle gosa med katten, sen så upptäcker de att busen släpat in en mus och ätit upp den och lämnat tarmarna på mattan, och självklart satte jag mig där!

Jag fick köra hela vägen hem! :D Det är så kul att köra bil. Det är nog för att jag gör det allt för sällan :P Tiden gick lite fortare på hemvägen än på ditvägen.
   Stannade i Karlstad och käkade denna gång också.

På kvällen gick jag över till Soffi och tittade på Glee 2.

Nu ska jag ner och tvätta.



Fredag

Begravningen igår var fin! Jag sa ju att det bara var vi närmaste, för det var det jag hade fattat det som. Men det var tydligen vänner med också. Vi blev 14 st. Jag grät. Hemma trodde jag inte att jag skulle göra det, men när jag kom i kapellet så kände jag att gråten satte sig i halsen. När musiken började spela i början så kom tårarna. Så var det en bild på morfar på kistan när han håller upp en stor fisk, den har hängt i deras vardagsrum så länge jag kan minnas. Efteråt så blev det smörgåstårta hos mormor.

Idag har jag sovmorgon till kl 9, ska snart sätta på mig strumpor och åka iväg. Dessutom har jag gjort mig lite extra fin eftersom vi ska fotograferas idag på förskolan. :)
   Sen i eftermiddag/kväll drar jag på äventyr. Jag berättar mer om det imorgon! Varför? Det kan jag inte säga, men jag berättar imorgon. :)


Begravning

Igår kväll åkte jag till Köping. Sov över och idag är det morfars begravning. Vet inte alls hur jag kommer reagera. Det går ju såklart inte att förutspå hur det blir. Begravningen ska hållas i kapellet på lasarettet. Med bara oss närmaste, alltså min familj, mormor och moster. Vet inte vad jag ska säga mer. Hoppas att det är en fin begravning!
Vila i frid morfar.

Tacomys

Lördag och min rygg värker. Det strålar ner i benen och är bara allmänt irriterande, ont och obekvämt. Jag gjorde lite övningar idag i syfte att få bort det onda, typ strecka ut det. Blev aningen bättre. Tog mig en 45 minuters lång promenad med nyinlagd musik i min mp3. Det gick jätte bra fram till sista 10 min. Då jag troligtvis blev för kall och det gjorde ont... :/
Snart ska vi äta tacos, jag och min familj här i Köping. Det är skönt att för en gångs skull bara vara här utan något planerat, fest med andra ord. Skönt att vara här utan att festa. Bara hänga med la familia :)

Igår, på jobbet åkte vi till skogen. Varje gång det är utflykt, liksom lite större utflykter än de vi gör varje vecka så blir jag så taggad! Samma sak i somras när vi drog iväg och grillade och bara va så var jag jätte taggad!
Tyvärr bara att vi blev lite sena så vi fick nästan springa för att hinna med. Jag skrattar fortfarande när jag tänker på hur jag och Karin måste ha sett ut. Bussen var tidig så jag och Karin sprang med varsina två barn i händerna. Dessutom var det någon dum en som hade ställt en lyftkran precis på busshållsplatsen där vi skulle gå som gjorde att vi inte kom förbi. Vi fick liksom gå runt bussen på en liten liten väg. Jag höll två barn som sagt, den ena framför mig och den andre bakom mig. Sen så ramla den bakom mig och Karin skriker:
- Jag tar henne! Spring!
Så jag lyfte upp barnet framför mig och springer för att hinna säga att han ska vänta på oss, resten av gruppen var en bit bakom, med vagnar och barn. Hahaha, vilken upplevelse. Men det slutade med att vi fick en jätte trevlig stund i skogen med grillad kokt korv. (vi fick kokt korv istället för grillkorv, men det gick bra det med^^)

Trevlig lördag på er människor:)

Det är inte våra förskolebarn, bara en bild från google :P


Gammal tant

Haft en lugn och skön dag på jobbet. Hade möte med ett par stycken för att prata om ett barn. Vill inte säga för mycket ju, men det var inte några negativa grejer för er som tror det:P 
  Hade utflykt därefter med fyra barn. Vi har delat in oss i två grupper. Den gruppen jag tillhör heter Krambjörnarna och vi är två pedagoger och sju barn, men idag var det bara fyra med. Vi tog en promenad till södra stationen och tittade på tågen sen gick vi en sväng, gick över en bro där det simmade kanadagäss. Så jag tog en smörgås en utav barnen hade med sig men inte ville ha och matade fåglarna. Så hittade vi en liten lekplats. 
   Dock har jag haft ont i ländryggen hela dagen. Lyfta upp ett tungt barn igår och det var tydligen inte så bra visade det sig idag.. Så idag har jag vart en gammal tant. 
 
Tog en liten promenad till City gross för att titta in hur det såg ut där :) Jag tyckte det var lite kul att de hade en hylla som hette "USA", med olika varor därifrån. Lite ovanligt. Nu är bara den stora frågan. Vilken affär av City gross och Ica maxi ligger närmast? Är det lika långt? Eller är det så att någon av de ligger lite närmare mig? Hur som så är båda vägarna läskiga när det väl är mörkt ute :S

Var och fick fotvård idag. Jätte skönt och...

bild0332 (MMS)

Var och fick fotvård idag. Jätte skönt och hon målade mina naglar och gjorde en liten blomma på stortån. Jätte mysig tjej. Kan rekommendera att gå till henne om man känner för lite fotvård :)


Sov så gott morfar!

När jag skulle gå iväg på min rast hade jag fått sms från min bror där han skrev att morfar somnat in. Så min rast bestod av tårar och tankar. Efter jobbet fixade jag i ordning Saras present. Skönt det iaf! Därefter åkte jag till Louise och hon fanns där för mig :) <3 Hennes kompisar kom förbi och ville kolla på hennes lägenhet och den ena av de är döva så jag fick avläsa. Åh det är så kul! Tror man kanske inte förstår hur kul det är när man inte är inne i det där. Förstod nästan allt! Fast hon anpassade ju, men ändå! :) 
 
Mormor ringde och berättade att hon åkte ner till honom på servicehuset och att han hade somnat in precis innan hon kom dit. Han var fortfarande varm när hon kom dit. Så hade han fått en blomma på magen.
   Det känns ändå skönt för morfar, efter 18 hjärtinfarkter så har man ju full förståelse för att hjärtat inte orka mer!

God natt morfar, sov så gott!

Söndag

Jaha, nu så vart söndag igen. Jag tog bussen vid elva in till stan igår och tog en öl med Sophia, Evelina och många fler. När jag stod och väntade på bussen kom en gammal full gubbe och också skulle åka buss. Och jag som är vaksam fast det är gamla gubbar stod långt ifrån honom medan han pratade med mig. Läskiga frågor som inte gjorde mig minde rädd.
- Jaha hur gammal är du då?
- Jag är 21.

-Har du pojkvän?
- Japp jag har pojkvän, svara jag. Bara för att han (uschuschusch) inte skulle tro nått.
Sen så mumla han nått, hörde inte riktigt men tror att det var nått i stil med att "då är det ingen idé för mig då"

-Är du härifrån?
-Nej jag är ifrån Köping, men bor här.

-Vad heter dudå?
-Kajsa
-Jaha jag hade en hund en gång som hette Kajsa, men hon blev påkörd.

Sen samma fråga igen:
-Hur gammal är du då?
-19

- Och så ska du åka in till stan och slira omkring.
-Ja jag ska dricka öl med mina kompisar

Sen gick han fram till mig och jag flyttar lite på mig. Så tog han på mitt hår och sa nått. När han flytta sig ännu närmare så tryckte jag faktiskt bort honom och sa:
- Jag tycker inte om att folk står nära mig som jag inte känner.
Då satte han sig ner och sa att han inte är farlig. Men självklart blir man ju as rädd när en full karl säger sånna saker:S Nej usch det var verkligen obehagligt.

Idag söndag håller jag på med lite plock/städ. Gick ner till tvättstugan och tittade om det var ledigt och det var det :) Hade tänkt att slänga på mitt nyinköpta överkast över sängen. Fast det lukta allt för mycket IKEA så ville tvätta det först.

Bara jag

Igår fredag åkte jag och Soffi till Ikea direkt efter jobb/skola. Skulle bara ha en lampa, men självklart gjorde jag av med 800 kr, och de var inte lampan som var dyr utan massa andra saker och plocka på mig. Dessutom åt vi köttbullemeny därborta ;)
  
Min DVD är paj. Jag hade tittat på Vänner, stängt av, sen när jag skulle fortsätta titta så får jag inte igång den! Kunde inte playa eller trycka ut skivan. Vilket skit! Så efter shoppingturen skruva jag isär DVDn och plocka ur den. Jag kom fram till att jag tycker det är kul att skriva och sånt. :) Dock så ville jag skruva ihop den sen, men då ville inte "locket" sättas dit igen så jag sket i det..

Idag lördag vakna jag vid 9. Satte mig i soffan och insåg att jag inte hade någon god frukost. Så åkte till affären och köpte goda frallor och charkskinka :)
   Satte mig och tittade på film (i datorn). Det blev mästerdetektiven Basil mus. Men jag somna mot sluttet... Så jag sov i soffan ett par timmar.
   Så har jag cyklat till willys och köpt livstek. Sånt hade de inte på maxi. Sagt hej till mina nya grannar, som bor under mig. Killen som flyttar in, hans mamma träffa i trappen så jag fråga "är det ni som är från köping?". Och japp det var det. Min mamma känner nämnligen denna mamma så jag visste att de skulle flytta in. Världen är ganska liten trots allt. :P

Nu har jag diskat mitt totala jätte diskberg. Var inte alls kul. Börjar känna mig hungrig, men vill inte äta än...

Appropå rubriken. Så är det bara jag denna helg! Jag har inget alls att göra denna helg. Vännerna har annat för sig. Så det är bara jag. Det var sååå längesen. Det behövs nog lite. :)


Bilden tagen för 2 år sen ungefär :P


RSS 2.0