Lussebullar

Just nu så är mina lussebullar på jäsning. Ska snart baka ut dem. Jag lyssnar på julmusik, tänkte först köpa mig en julskiva, men sen kom jag på, att jag har ju fått spotify ;D Jag slutade klockan två idag så då skyndade jag mig hem för att sen iväg till maxi och byta den julstjärna jag köpte igår. För det fanns inte många kvar igår, utav den sorten jag köpte igår. Det visade sig att det inte fanns någon kvar i kartong, bara visningsexemplaret och den tog jag ;) tycker det inte är världens grej, när den kostar 39 kr. Fick ju lampan med på köpet, så jag tyckte inte att det var någon idé att tjaffsa om att få längre pris pga att den hängt ute i butiken.
   Tyck synd om mig, jag har sovit dåligt för att jag drömde om den där jävla julstjärnan, haha, jag var ju så nervös att jag inte skulle få någon, då hade det ju förstört hela min idé till vardagsrummet. Fast hade ju inte vart sån stor grej egentligen, bara satt den ensamma stackaren isånnafall i lilla rummet. Men behöver inte tänka på det nu ;)
   Får se om jag hinner träna zumba idag som jag hade tänkt. Får se när bullarna blir klara. Dessvärre är det inte alls så skoj att ut det kalla vädret. Får se hur jag gör :)


Julstjärna med blixt

Julstjärna utan blixt

Fick jag utav mamma och pappa, den sjunger bjeller klang på "voffiska" ;)


1:a advent

Var iväg till Anna idag för att få massagebehandling. Det behövdes nog. Sen åkte jag hem och åt mat. Så tog jag tåget till Örebro halv 5. Var hemma till ca kl 18, iväg då till ica maxi för att köpa julbelysning till mina fönster. Köpte två pappersstjärnor, egentligen är det inte min stil, men de var billiga och så blir det lite lyse tänkte jag. Köpte också en ljusstake till köket. Upptäckte att den andra stjärnan var sönder lite granna så kan inte använda den, men orkar ju inte åka tillbaka när jag nyss hade kommit hem. Den andra hänger ni i det ena fönstret i vardagsrummet, men upptäckte att sladden är för kort. Så det måste jag fixa på något vis. Fast orkar inte med det just nu. Tyckte det skulle gå smidigt, men nej då ska det bara krångla för mig. Glad första advent på mig..


Julmarknad

Igår efter jobbet så gick jag till mc donalds där mor och far väntade på mig. Vi åkte till marieberg och tittate på taklampor inne på bauhaus. Hittade en bra, det är kul att shoppa med mamma och pappa, Det blir så himla billigt då :p Sen in på ikea, tänkte att jag skulle köpa lite julsaker, hittade fan ingenting :S så det blev att gå ut med vagnen tom. Sen hem till mig och pappa satte upp min taklampa i vardagsrummet. Klockan blev mycket och tanken var att vi skulle äta kebab hemma i köping, men det blev så sent så vi beställde hemkörning hem till mig. Var hemma i ping runt halv tolv.

Idag så vakna jag när min kusin ringde klockan 8.40. Hade ändå ställt klockan på nio eftersom jag skulle iväg till marie och klippa mig. Hon är snäll som ställer upp på helger när jag kommer hem, vill gärna gå till henne istället för någon i örebro. Sen hem och sminka mig lite. Dock blev jag inte alls glad när jag upptäckte att jag varken har deo eller min kuvertväska med Alla mina sminkpenslar i hemma hos mig! Såå jag fick inprovisera lite, en ögonskuggspensel med kort hår fick bli min eyelinerpensel för dagen, och min nya maskara är inte sådär jätte bra tydligen och gör så att ögonfransarna klibbar ihop sig, inte ok! På min ögonbryspennas lock/kork, vet inte vad jag ska kalla det, finns det en liten liten borste för att kamma ögonbrynen, den fick bli min ögonfranskam idag. Sen så klarade jag mig bra med resten av sminket.
Så åkte mamma och jag iväg till julmarknaden, hittade inget alls, eller en snögubbe för 15kr, den var på rea. Så det var det enda som fick följa med hem.

Ikväll ska jag träffa Sara och Linda för fira Linda lite granna, eftersom jag inte kunde vara med när hon fyllde 20 så tar vi det nu istället. Hoppas att sara har bakat sin goda kladdkaka hon hade med sig hem till mig när de kom till mig sist. Me löööv kladdkaka a lá Sara ;D

Ogilla telenor!

Jag har ju telenors mobila bredband. Och förra veckan, den 15e nov fick jag en påminnelsefaktura på 505 kr. Konstigt eller hur, med tanke på att jag inte hade fått någon "vanlig" faktura först. Så jag betalade den och dagen efter kom den vanliga fakturan ^o) men iaf. Så idag när jag går ner i trappan och ser att det sitter ett kuvert där namnen står så sitter ett kuvert från telenor och ser att det står Emelie Gustafsson. Det stod det på den förra fakturan jag fick också. Då har de skrivit fel, heter ju Emelie Sussanna Josefine. Då visar det sig att jag ska betala igen 320 kr, och 50 kr utav dem är en påminnelseavgift, alltså den som kom för en vecka sen. Så jag ringde till Telenor och sa att jag tycker inte att jag ska behöva betala denna påminnelseavgiften för att det är ju inte mitt fel att jag inte hade fått den riktiga fakturan. Men tydligen är det mitt ansvar att se till att ringa till dem och tala om att jag inte fått nån faktura för månaden. Men inte fan håller jag koll på det. Eller ska man göra det? Jag väntar väl till att jag ska få en faktura så betalar jag. Sånt tycker jag inte är okej! Bara för att tjäna pengar liskom. Jävla människor.
   Så hoppas att ni förstår min irritation!

Efter jobbet så cykla jag till gymmet och dansade lite. Sen så cykla jag hem på de hala vägarna. Upp, betala fakturan från telenor plus faktura från finfast för fondväggen. Uscha buscha pengar bara hit och dit. Skönt att lönen kommer på fredag så slipper jag känna mig fattig. Dock vet jag folk som VERKLIGEN är fattiga, liksom PI fattiga, typ noll pengar på kontot liksom, hahaha ni förstår nog var jag vill komma, så jag har ju egentligen inte rätt att säga att jag är fattig. Fast i mina ögon är jag lite fattig, framför allt snål nu när jag har under två tusen kvar.

Jag har också handlat. Nyponsoppa bl.a. Så sitter och dricker det nu :) gott gott och gott:D


Kattsvans

Gaah blir jag glad eller blir jag galen på mig själv när jag vart supertaggad för träning hela dagen. Så efter jobbet cyklar jag till gymmet och ska på spinning, går ner till omklädningsrummet och upptäcker att jag inte har några leggings med mig som jag tänkte träna i. Inte ok! Så bara cykla hem och vara lite bitter. 
   Betalde halensräkning, sytt en kattsvans, som jag ska ha på lördag då det är maskerad. Den blev ganska så bra, för att vara jag liksom. Men så svårt är det ju dock inte att bara så en rak linje:p 
  


Söndag

Igår kom mina kusiner Eveline och Freddis plus Freddis kompis Madde hit. Freddis och Madde skulle på ladies night och Eveline var shaffis. Så medan de var och njöt av Brolle så fick hon njuta av mitt underbara sällskap ;)
   De kom hit runt kvart över fem och vi började nästan på en gång med tacos. Jag har ju tröttnat en del på tacos men det var faktiskt jätte gott igår! Jag tror att sällskapet gör en del av det goda också :)
   När vi hade skjutsat dem till Brolle, eller rättare sagt ladies night, så åkte Eveline och jag tillbaka hit och spelade kort och åt chips. Tittade även på I taket lyser stjärnorna. Sen så satt vi och snackade bara. Och så var det dags för henne att åka och hämta tjejerna och hem mot Köping.

Idag vakna jag med värsta yrseln. Snurrade jätte mycket både när jag stod upp och låg ner. Kändes som att jag var full/bakfull. Det är inte okej när man faktiskt inte har druckit en enda droppe alkohol dagen innan :( Hade svårt att ta mig upp till soffan, kunde iaf hälla upp ett glas med yoghurt, tänkte om det var blodsockret som var lågt. Men yoghurt hjälpte inte, så jag rostade bröd. Fick lov att sitta ner och bre smörgåsarna. Annars hade jag väl tippat omkull. Men tror inte att felet är lågt blodsocker. Vet inte vad det kan vara. Det är ju så träligt, jag som skulle iväg til Soffi och kolla in hennes katt!! Gillar inte när jag inte vad som är felet och typ inget hjälper.


Arthur

Klockan är 09.32 och jag har sovmorgon till 11.00 då jag börjar jobba. Ska jobba stängning idag. Jag gillar det faktiskt!
   Just nu tittar jag på barnkanalen och Arthur. Jag gillart! Jag har även ringt och skrivit in mig på mikaeli, alltså vårdcentralen vid mig. Men tydligen har det med automatik överförts dit. Det är ju bra. Men konstigt att jag inte fått reda på det.

Snögubbe

Idag var det verkligen massvis med snö ! Jag gillade det lite granna, speciellt när jag satt hemma och tittade ut. Då var det supermysigt. Sen när tog cykeln i morse så var det inte alls lika skoj. Oplogat och kom tio min försent, pga inte plogat. Får starta tidigare nu när det är massvis med snö. Jag vägrar att ta bussen!
   Vi var ute på förmiddagen och jag gjorde en snögubbe. Hittade ingen böjd pinne till munnen, så det blev en rak mun, med andra ord så tyckte barnen att det var en sur snögubbe. Men den blev större än den de gjorde i går. Mohahaha haa.
   Huvudvärk och barn med höga röster är inte en bra kombination. Blev en tjatig fröken i slutet av dagen..
   När jag kom hem så plingade hyresgästföreningen på, eller inte hela den föreningen, vore rätt coolt om alla stod där och sjöng för enbart mig. Typ sjög en trudilutt om deras ärende. Men nää det var en gubbe som pratade utan någon sång i det. Trisst värre;P Men iaf så blev jag medlem. Verkade vara bra och betalar bara 80 kr i månaden. Dessutom får man en massa förmåner. :) t.ex. gå på sf bio för 69 kr per film, varje dag i veckan! inte illa:D

Snöoväder

Det är bannemej snöat hela dagen! Vi var ute på förmiddagen emd barnen och det var inte ett dugg skönt. Men barnen tyckte det var jätte skoj. När klockan närmade sig fyra så ville jag knappt ut! Men jag hade ju inget val. Jag blundade nästan hela vägen hem. Kändes som isbitar slog in i ögonen på mig. Konstig nog att jag körde på/krockade med något/någon. Att hålla upp handen som man gör när man inte ser något för solen, fungerade självklart inte. 
   Gjorde korvstroganoff med vattenkastanjer i, ett litet tips från min vän palex. Och jag tyckte det var klokt. Korvstroganoff är ju sån "mjukmat", men med lite knapriga, knappt smakliga, vattenkanstjer så blev det bra!

Fredagsmys

Fredag idag och jag börjar kl 11. Jag ska stänga idag på förskolan. Första jag gör när jag vaknat är att ställa mig och diska bort allt. Hade ju tjejbesök igår av Louise och Anna. Det var mycket trevligt, dock förlora jag i finns i sjön två ggr. Inte ok.
   Idag kommer mina snyggingar från Köping!-Sara och Linda. Vi ska mysa hela kvällen, kan tyvärr inte säga hela natten för jag känner mig själv och kommer vara trött vid åtta ikväll. hahaha. Jag är pensionär!
   Jag tycker synd om mig själv lite granna, min förkylning blir inge bra någongång!
   Så är jag irriterad på att det var längesen jag skickade in felanmälan till vaktmästaren på allt som behövs göras i lägenheten, t.ex, sätta upp gardinstänger i kök och båda sovrummen. Dem tog ju målarna ner, utan att sätta upp igen.

Maskerad

Idag var det höstfest på förskolan. Så alla på vår avdelning fick klä ut sig om man ville och jag klädde ut mig till pirat. Det var inget avancerade grejer liksom. Så kom ett spöke ur ett ägg och det bjöds på Spindelnätskaka. en sockerkaka med chokladsmak med smält choklad som ett spindelnät och en spindel i mitten ;)
   Snart kommer louise och anna hit och har myskväll. Egentligen skulle alex och soffi också komma, men alex var tvungen att jobba över och soffi valde att dissa oss och åkte till sundsvall istället. inte okej ! :p Det blir chili con carne och massa gotti ^^


Köttbullar

Jag håller på att göra köttbullar i väntan på att min pappa ska komma hit och hjälpa mig med saker och ting. Han är så snäll min far. Tog ledigt från jobbet och allt. Hoppas att han är lite hungrig när han kommer hit för tänkte bjuda han på mat. 
   Pelmatic har inte ringt in mig idag så jag är hemma och ledig med lön ;) inte fel.
   Jag har fått en ny favoritlåt, säger som många andra tjejer - Rihannas låt only girl (in the world).
   Igår så skjutsa mamma och pappa hem mig och pappa satte upp min spegelvägg. Shit vad länge han höll på stackarn :( i typ 8 timmar. Fast jag hade ju köpt en annan spegel som jag hade kunnat ha där men eftersom han erbjöd sig att sätta upp den, klart att jag inte tackar nej. Men ändå lite taskigt känner jag:/ Får gottgöra honom med ett lass köttbullar ;p


Jag har blivit utmanad, har du?

Fyra TV-program jag ser:
Couger town
Sex and the city
Vakna med the voice
Criminal minds

Fyra saker jag gjort idag:
Snoozat 10 min gånger 3
Ätit frukost
Toalettbesök
Kollat min Facebook (klockan är 07.11, har inte hunnit med så mycket annat :p)

Fyra saker som jag längtar efter:
Inflyttningsfesten
Julafton
Våren
Helgen

Fyra saker på önskelistan: 
Prenumeration på veckorevyn
Pengar
Monopool
Våffeljärn

Fyra saker jag avskyr:
Döden
Småkryp
Finnar, alltså sånt som sitter på kroppen ;)
Kyla

Fyra personer jag utmanar:
Sophia
Palex
Louises S
... och dom som känner för det

Måndag och vad?

Nu är det måndag morgon igen och jag vet inte vad som händer. Om jag ska jobba eller vara ledig. Självklart hoppas jag på ledighet, men det får jag vänta och se. Ska nog inte hoppas för mycket. Förskolan jag brukar vara på har studiedag och på pelmatic lät det som att hela örebros förskolor har studiedag idag, men en pedagog på förskolan jag är på nu sa att det bara var ett visst område som hade just idag. Men vad vet jag. Så nu sitter jag och väntar på att de ska ringa och tala om vart jag ska någonstans.

RSS 2.0