Jag har ju fyllt år

Jag fyllde år den 16e. JAG HAR JU INTE ORKAT BLOGGA! Åh vad jag är dålig. Jag har verkligen inte orkat. Sen blev jag sjuk på det liksom. (jag är ganska duktig på att komma med bortförklaringar:S)
Eftersom jag bjöd hem mina Örebrotjejer så måste jag ju visa i bilder vad vi åt. Trerätters dessutom!


Skagentoast

En viss Sopfan från uppåt i landet, därav namnet lappfan, gillar inte klet. Torr räkmaka till henne

Potatismos, pannbiffar, brunsås och lingonsylt på planka!

Hemmagjort jordgubbsglass med hackad marabou-choklad på toppen


Glad alla hjärtans dag! Kvällen spenderade...

bild0401 (MMS)

Glad alla hjärtans dag! Kvällen spenderade jag med ina och hemma gjord pizza, vin och glassfylld citron till efterrätt :)


Vart tog tiden vägen?

Schuff säger det, man kan nästan känna vinden svepa genom håret. Så fort går timmarna framåt! Herregud, jag har ju inte gjort nått! Ändå är klockan mer än 18.00 och det är söndag:S 
  Eller klart jag har gjort saker. Men ändå:S

Vakna halv 7 imorse och gick upp och kissa. När jag satt där, helt plötsligt, slog det mig, Emma fyllde ju år i torsdags! Och jag sa inte grattis. Dumt att slå mig sådär, jag blev ju jätte pigg. Gick och la mig och försökte sova men det gick helt enkelt inte. Så kvart över 7 satte jag mig i soffan och slog på Bernad och Bianca. Fast, jag var nog rätt trött ändå, somna där i soffan.

Idag annars har jag vart iväg och storhandlat. Det gick åt en massa pengar bara för att jag bestämt mig för att bjuda på middag på alla hjärtans dag. Ina är min date då.
  Sen på torsdag har jag bjudit hit mina Örebrobrudar på trerätters. Blev en massa varor, som jag kånka hem på cykel! Gick väl bra, men det hade ju vart lättare med bil såklart ;)
   Jag får tänka att det är ju bara en gång om året det är alla hjärtans dag och ens födelsedag, plus att man måste få unna sig lite veckolyx också! Det är pengarna jag syftar på :P

När jag väl börja plocka upp varona ur påsen, upptäckte jag att det var blött i papperspåsen. Då har det blivit en liten spricka i mjölkpaketet. Så påsen hade gått sönder. Först tänkte jag kasta hela mjölken, innan jag kom på att jag faktiskt kan hälla över det i andra flaskor. Tummen upp för mig!

Nu så har jag gjort efterrätten till på tisdag. Glassfyllda citronskal. Hoppas de blir goda. Hade ju kunnat gjort de imorgon, men då har jag annat för mig så lika bra att göra de idag tänkte jag. ^^

-God söndag på er!


Mitt arrangemang

Nu, på lördags kvällen, satte jag mig och gjorde klart det sista ljuset. Den med spets. Dessvärre blev jag inte supernöjd. Hade en annan bild i huvudet. Ville ha en smalare spets. Vek jag den så såg det konstigt ut. Men aja, det får funka!
   Jag har använt Ikeas ljusstakar som jag vänt på. Fick dem utav min kusin och Emma i inflyttningspresent. Såg på någon blogg att de hade cocktailglas som de vänt på, så jag gjorde min egen variant, eftersom jag inte har sådana glas.
   Och i botten har jag Ikeas 5krs blommor - "snärtig", som jag klippt bort stjälken på. Helt okej fint :)

Lördag idag alltså, vakna tidigt. Små städat lite, tagit en promanad i kylan, blev super sugen på choklad. Orkade inte ta mig ut till affären (detta var efter min promenad). Istället så gjorde jag chokladbollesmet. Gjorde alltså inte bollar utav det, åt det direkt ur skålen med sked ;)
  Tittade på en Disneyfilm - How to train your dragon. Bra och spännande film!

-God Lördag


Dekorerat ljus

Mitt allra första hemmapyssel - att dekorera blockljus. Kunde bara dekorera två av de tre ljusen pga Panduro inte hade det jag ville ha. Svart spets. Jag köpte gröna pärlor också, men de fick jag inte in någonstans. Platsa liksom inte, denna gång!

Hjärtat var inte alls så lätt som jag trodde det skulle vara att göra. Lindade ju tråden runt och det var svårt att ont i fingrarna att få till. 
   För att vara mitt allra första pyssel tycker jag att det blev okej!

Varför ligger det stenar på bordet? Det ska ligga runt ljusen i ljusstakarna, men de är på tork nu. Så de får ligga sådär tillsvidare :)



Okej, jag suger!

Jag suger. Jag orkar inte blogga! Plus att jag glömmer bort det typ hela tiden. Och dessutom så gör jag ju samma sak hela tiden. Kul liv :S

I veckan så pratade jag och min kollega om pyssel och skapande. Det satte ju griller i hjärnan på mig. Nu har jag kommit på saker jag vill göra. Skapa eget. Så idag, så åker jag, Fis och Felix till Marieberg för IKEA och panduro. Här ska inhandlas pysselsaker. Jag har tänkt att börja enkelt, dekorera mina blockljus. Jag vet nog på ett ungefär hur de ska se ut. Tur att Louise jobbar ibland på Panduro så hon kan hjälpa mig :)

Hihihi i mitt huvud så ser allt jättebra ut som jag "har gjort", alltså som jag tänkt att jag ska göra. Men i mitt huvuud är de ju klara och jätte fina. Tänk vad duktig jag är på att pyssla! 
...Tänk om det bara blir skit :O

När jag ska sy det jag tänkt att sy så får jag nog ta hjälp av farmor Maja. Vågar mig nog inte på att göra det själv :)

Fan också, jag måste gå till resecentrum för att ta bussen där till marieberg... Det är ju kallt ute. Bussarna går inte så som jag vill.


RSS 2.0